top of page

Het boek Identiek en toch uniek is bij

diverse online winkels te bestellen:

Bol.com >

Bookspot.nl >

Bruna.nl >

Libris.nl >

Paagman.nl >

Scheltema.nl >

 

En bij vele andere boekwinkels te koop.

Recensies

Yvonne Keunen

AD Rotterdam

Het eeneiige tweeling zijn was lange tijd een gegeven voor Loortje en Helma van den Brink. Tot ze aan een boek meewerkten. Dat bood nieuwe inzichten.

Klik hier en hier om het hele artikel te lezen.  

Coks Feenstra

ontwikkelingspsychologe en tweelingdeskundige

 

“Dit boek is een verzameling van verhalen van eeneiige, volwassen tweelingen. Het centrale thema is de beleving van het tweeling zijn. Dit is een onderwerp waar eenlingen altijd geïnteresseerd in zijn, want hoe voelt dat nu, tweeling zijn? Het goede van dit boek is dat de schrijfster, zelf de helft van een eeneiige tweeling, er in geslaagd is om daar een eerlijk beeld van te geven." Klik hier om verder te lezen.

Margreeth Fernhout
Meerlingenmagazine

"Ik had nog maar vier verhalen gelezen in Identiek en toch uniek toen ik me al voornam mijn tweeling meer individuele aandacht te geven.

 

Voor het boek Identiek en toch uniek interviewde Hilda Jeninga tien eeneiige tweelingparen en nog eens zeven 'helften' van een eeneiige tweeling. Ze kijken naar hun relatie met broer of zus, de harmonie en de wrevel, hoe ze als kind werden behandeld en hoe het tweeling zijn hen heeft beïnvloed." Klik hier om verder te lezen. 

Michiel Bakker

Reformatorisch Dagblad

"Hilda Jeninga (1964) groeide op met een tweelingzus. Tot hun 24ste hadden ze samen één portemonnee en scheuren ze op één fiets, met vier voeten op de pedalen, naar het Waterlooplein voor hun studie sociale geografie. Met haar boek Identiek en toch uniek wil Jeninga laten zien dat er mooie en moeilijke kanten zitten aan het tweeling zijn. Ze interviewde 27 personen die een eeneiige tweelingbroer- of zus hebben. Geregeld komen beide broers of zussen aan het woord, in interviews die na elkaar zijn geplaatst. Soms sprak Jeninga een van de twee." Klik hier om verder te lezen.

Dorret Boomsma

hoogleraar biologische psychologie VU,
Nederlands Tweelingen Register

 

“Ondanks de soms heel grote overeenkomsten binnen tweelingparen, blijven we te maken hebben met twee mensen die ieder hun eigen, unieke verhaal te vertellen hebben. Het is geweldig dat dit boek de ruimte voor die verhalen biedt.”

 

Prijs € 17,50

152 pagina’s

ISBN 978 90 6100 736 4
Uitgeverij Ad. Donker

 

Bestellen

bottom of page